Ansøgning om deltagelse

From Wikimania 2013 • Hong Kong
This page is a translated version of the page Submissions and the translation is 71% complete.
Outdated translations are marked like this.

Warning: Display title "Ansøgning om deltagelse" overrides earlier display title "Indsendelser".

Wikimania logo
Wikimania logo

Wikimania 2013 i Hong Kong er den 9. årlige internationale konference omhandlende Wikimedia-projekter (Wikipedia, Wiktionary, Wikibooks, Wikisource, Wikiquote, Wikinews,Wikimedia Commons, Wikiversity og andre). Konferencen giver Wikimedianere fra forskellige dele af verden mulighed for at mødes, hygge, udveksle erfaringer med hinanden og opstarte nyt samarbejde. Wikimania er også et træf hvor Wikimedia mødes med forskellige samfundssektorer indenfor uddannelse og kultur, for at diskutere yderligere samarbejde, og det er et udstillingsvindue med den seneste udvikling inden for wiki-teknologi og fri kultur til den brede offentlighed.

Som værtsby tilbyder Hongkong unikke forhold til Wikimania. Hongkongs nemme adgang og centrale placering i Asien-Stillehav regionen vil tiltrække nye deltagere, der ikke har været i stand til at deltage Wikimania i de sidste år på grund af politiske bekymringer eller rejseomkostninger. Hongkongs multi-kulturelle arv, veludbyggede uddannelsessystem og enestående politiske system, samler interesser indenfor kultur, medier, akademisk videnskab og statsadministration.

For at give deltagerne mulighed for at få det bedste af konferencen og engagere sig med hinanden, vil programmet indeholde traditionelle konference-tilbud, såsom præsentationer, paneldebat, arbejdsgrupper og opslagstavler med forskningsresultater, masser af opholdsrum og pauser er også til rådighed hele vejen igennem for at samle deltagerne. Indsendelser vil blive gennemgået og udvalgt forud af program-komitéen.

Vigtige datoer

SUBMISSIONS ARE NOW CLOSED. We hope to see you at Wikimania!

  • Tilmelding åben fra: 15. december 2012

Ansøgningsfrist udløber: 30. april 2013

Meddelelse om godkendelse annonceres: juni 2013

- 1st round was sent on 17 May 2013.

Virkefelter

Virkefelter bruges af Wikimania til at organisere indsendelser og tillade præsentationer for forskellige målgrupper, at køre parallelt. De følgende fem virkefelter er foreslået for Wikimania 2013:

Wikier i Asien

Asien står overfor adskillige udfordringer og muligheder i wiki-'økosystemet'. Hvordan kan vi udvikle Wikimedia-projekter og fremme lokalisering med lokale sprog som kantonesisk og indiske sprog, der lever i skyggen af mere prominente sprog som engelsk og standard kinesisk? Hvordan kan vi gentage succesen med de europæiske Wikimedia ordenskapitler i Asien-Stillehavs regionen? Samarbejde bliver til uenighed når territoriale og politiske skænderier i den virkelige verden ofte resulterer i redigerings-krige og administrative skænderier på Wikipedia. Regeringscensur som i Kina har givet anledning til lokale redigerbare encyklopædier, der har etableret sig på internettet og konkurrerer med Wikipedia. Virkefeltet sigter mod at bygge på lighederne og løse forskellighederne mellem Wikimedianere, og fremme engagement med den videre verden.

Kulturel og uddannelsesmæssig rækkevidde

Mange Wikimedia-projekter vokser sig modne: kulturinstitutioner - gallerier, biblioteker, arkiver og museer (GLAM) - og formidlere af akademisk viden, er blevet de største bidragydere med nyt indhold. Dette virkefelt har til formål at fremme samarbejde og synergi mellem Wikimedianere, GLAM og uddannelsesinstitutioner. Præsentationer og paneldebatter vil demonstrere effektivt rækkende teknikker og resultater fra igangværende aktiviteter og vise vejen frem for disse bestræbelser. Populære emneområder i den kulturelle del af dette virkefelt omfatter juridiske og ophavsretlige spørgsmål, indholds-partnerskaber og koordinering, tekniske faciliteter som QRpedia, Wiki elsker monumenter og Wikipedia byer. Populære emner i den uddannelsesmæssige del af dette virkefelt omfatter Wikipedias uddannelsesprogram, Wikipedia redigeringopgaver på universiteter, Wikipedia som sekundær uddannelses-kilde, og ekspert-engagement.

Wiki-kultur og fællesskab

Dette virkefelt udforsker demografien og karakteren af Wikipedia-fællesskabet og hvordan redaktører og grupper relaterer til hinanden. Populære interesseområder omfatter indsats mod systematisk partiskhed i fællesskabet i form af mangel på kvindelige redaktører og redaktører fra udviklingslandene, forbedring af konflikthåndtering på Wikimedia-projekter, uoverensstemmelser og konflikter mellem forskellige ideologier, der anvendes i det samme system, dialoger og sammenstød mellem forskellige fællesskaber under Wikimedia-paraplyen og det stadigt voksende fællesskab af flygtninge, ofte kaldet 'trolde', som er bortgået fra Wikipedia på grund af uoverensstemmelser om hovedretningslinjerne. Udover en kritik af den nuværende situation, håber vi at dette virkefelt i særdeleshed vil føre til forslag til fremtidige forbedringer og forsoning mellem mennesker i konflikt med hverandre.

Analyse og offentligt engagement

Som en akademisk konference, står Wikimania inde for dette virkefelt, for at præsentere ny lærd forskning om wikier, og diskutere samspillet mellem wikier og den brede offentlighed. Et gængs forskningsområde for et Wikipedia stipendiat er om kvalitet og distribution af indhold og læsevenlighed på tværs af Wikimedia-projekter og sammenligninger med andre wikier. Der forskes også meget i samspillet mellem Wikipedia og sociale fænomener, som danner grundlag for diskussion om offentligt engagement: forbindelser mellem wikier, sociale medier og ​​traditionelle medier, samordnet indsats af Wikimedianere for at påvirke regeringen og retssektoren om ophavsret og ytringsfriheds-spørgsmål, såsom SOPA og ACTA. Dette virkefelt sigter mod at bruge vores viden om den aktuelle situation til at inddrage den bredere offentlighed i Wikimedias mission, om at gøre viden fri tilgængelig til alle.

Teknologi og infrastruktur

Teknologi og infrastruktur er rygraden i alle Wikimedia-projekter, og sørger for den nødvendige hardware og software til at organisere samarbejdet. Virkefeltet gør det muligt for ingeniører og udviklere at fremvise ny forskning og udvikling i wiki-teknologi. Emner af særlig interesse er: brugervenligheds-undersøgelser, det visuelle redigeringsværtøj, mobil-brugergrænseflade, artikel tilbagemeldings-værktøj, robotter, MediaWiki-udvidelser, oversættelse og lokalisering, og andre relevante tekniske fokuspunkter. Dette virkefelt sigter mod at samle input til fremtidig innovation for at holde trit med internetbrugernes evigt voksende forventninger, ved at forbedre læser- og redaktør-oplevelsen.

Præsentationens længde

På grund af den omfattende mængde program-indlæg modtaget de foregående år, anmoder vi om, at din præsentation er på højst 25 minutters varighed, herunder tid til spørgsmål. Du kan anmode om mere tid, selvom kortere individuelle præsentationer er mere tilbøjelige til at blive accepteret.

Tidsgrænsen gælder ikke for hovedtalere, paneldebatter eller arbejdsgrupper. Indlæg til panel-præsentationer med mindst tre talere eller arbejdsgrupper med en klar lektionsplan, må anmode om varighed af 70-minutter.

Alle forslag og præsentationer vil være velkomne i konferencens opholdsrum eller udenfor konferencens virkefelt, uanset om de er accepterede som et indlæg.

==

Hvordan indsendes en forslag?

==

Forfattere opfordres til at indsende arbejdsgruppe- seminar- vejledning- paneldebat- og præsentations-forslag, ved at følge anvisningerne nedenfor.

Ved indsendelse af et forslag, accepterer du at teksten i dit forslag, dine præsentations-billeder og eventuelle videooptagelser må udgives i henhold til Creative Commons bidrag/del på samme vilkår eller en kompatibel licens. Du accepterer også, at i henhold til licensen, kan optagelser af din præsentation blive transmitteret live, optages og stilles til rådighed for download senere. Hvis du har indsigelser mod disse krav (for eksempel, hvis du foretrækker ikke at blive filmet), skal du tale med et programkomité-medlem, før du indsender et forslag.

Du vil få besked via dine kontaktoplysninger om programkomitéens beslutning vedrørende dit indlæg.

Hvis dit indlæg ikke føjes til den foreløbige tidsplan, skal du ikke blive mismodig: Wikimania 2013 afsætter plads i tidsplanen, så deltagere med ledsagere kan deltage i opholdsrums-samtaler og kan starte uofficielle, selvorganiserede samtaler og arbejdsgrupper. Du vil få mange muligheder for at bringe emner frem i lyset på stedet.

SUBMISSIONS ARE NOW CLOSED. We hope to see you at Wikimania!

For en liste med allerede indsendte indsendelser, se Wikimania 2013 submissions.